Van egy olyan sejtésünk, hogy Kelela idén már nem csak egy feltörekvő üdvöskeként lesz címkézve

Hering András
2017.08.10., 12:08

Idén ősszel jelenik meg Kelela debütáló albuma, a Take Me Apart, amihez már itt a felvezető dal és a hozzá forgatott, a kilencvenes évek táncos, hiphop és R&B klubvideóit idéző klip az a LMK-hoz.

Kelela: Take Me Apart (lemezborító)

Az etióp származású, de jelenleg Los Angelesben élő dalszerző-énekesnő, Kelela Mizanekrist első zenei anyaga is különleges hallgatnivalót hozott a kortárs R&B-t kedvelő közönségnek: az énekesnő bemutatkozó mixtape-je 2013-ban látott napvilágot Cut 4 Me címmel. Minden megvolt a remek debütáláshoz: tökéletes női hang, olyan menő elektronikus producerek által kreált alapokkal keverve, mint Bok Bok, Kingdom (interjúnk itt) vagy Jam City – és ami pontosan úgy hangzik, mintha Solange és Björstílusának fúzióját emelné új szintre a most elszabadult PBR&B oltárán.

Olvastad már? Mykki Blanco is imádja Kelelát!

Nem mellékesen a Fade to Mind kiadó szolgáltatta az elmúlt évek különlegességeit az elektronikus zenei kultúrának, így nem véletlen, hogy az énekesnő zenei karrierje az ő gondozásukba került, de teljes mértékben Kelela stílusát tükrözi a már kiadott Cut 4 Me és az azt követő Hallucinogen EP is. Ez utóbbi egy hat felvétellel megjelenő kislemez volt, amit közelgő, első albumának felvezetésének szánt Arca, Boots és Mocky Salome produceri közreműködésével olyan témákkal, mint a szerelem kiszámíthatatlansága, az elvadult vágyak mellett pedig a szexualitásról is gondolatokat ébreszt.

2017 pedig kétségkívül Kelela éve lesz a műfajon innen és túl, hiszen október 6-án, Solange kiadójától, a Saint Herontól és a kultikus Warp Records gondozásában érkezik bemutatkozó albuma a Take Me Apart, aminek borítója, dallistája és felvezető dala is már publikus. Utóbbi LMK címmel lett bemutatva a napokban, és egy videót is nosztalgikus klubvideót is forgattak hozzá Andrew Thomas Huang rendezésével. A klip egy igazi nosztalgia-hullámvasút a 90-es évek hiphop és R&B videóinak korszakába, amiben az énekesnő színes parókákban, felszabadult kúl bulizással mutatja meg, hogy ő lesz napjaink következő R&B-popsztárja.

Take Me Apart számlista:

1. Frontline
2. Waitin
3. Take Me Apart
4. Enough
5. Jupiter
6. Better
7. LMK
8. Truth Or Dare
9. S.O.S.
10. Blue Light
11. Onanon
12. Turn To Dust
13. Bluff
14. Altadena

Címkék: , , , , , ,

/ Követem a magazint!