Zöld trutyi, ami rettentően finom

2013.09.10., 18:14

Ez Hinyenc kedvence! Koriander imádóknak ajánlott, indiai ízeket keresőknek figyelemreméltó és a két dologért egyaránt rajongóknak pedig kötelező darab a következő étel!


A Koriander curry nagyon nagy kedvencem és azt hittem, hogy rég írtam róla, de sajnos még nem. Egyike azon kivételes indiai ételeknek, amikbe nem kell egy A4-es papírnyi hosszúságú fűszerlistát belerakni mégis nagyon intenzív a végeredménye. Ja és persze marha gyorsan készen van, mint minden, ami a blogon megtalálható!

Hozzávalók:
2db csirkemell
3-4 csokor friss koriander
1db gyömbér
1 lime leve
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek koriander mag
2ek római kömény
1ek fekete hagymamag (elhagyható)
1ek kurkuma
1/2 doboz joghurt (görög)

Egy robotgép vagy botmixer segítségével, a halom koriandert, a lereszelt gyömbért, a lime levét és a fokhagymát pürésítsük le, kevés víz hozzáadásával. A lényeg, hogy egy kissé folyékony masszát kapjunk majd.
A koriander magot és római köményt mozsárban zúzzuk szét és forró olajba szórjuk bele, a hagymamaggal egyetemben. Amikor már nagyon pattog és finom illata van, akkor a kockára vágott csirkemellet keverjük hozzá és süssük meg egy kicsit. Erre mehet rá, a koriander massza és egy fél doboz görög joghurt. Keverjük jól át, az egészet és adjuk hozzá a kurkumát. Sózzuk meg ízlésünk szerint és alacsony hőfokon körülbelül 20-25 percet főzzük, az egészet, addig míg a csirkemell nagyon omlóssá nem válik.

Nincs is más dolgunk mint élvezni ezt, a koriander orgazmust mondjuk egy nagy tányér rizs társaságában mely szépen felszívja majd a szószunkat!

(Ne ijesszen meg senkit, hogy a képen lehet, hogy nem néz ki olyan jól ez a zöld trutyinak tűnő cucc de tényleg rettentően finom!)

Web: http://www.hinyenc.com/

Címkék: , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás