Vörösborra fel!

Avatar photo
2011.11.13., 23:25
Avagy összeszedtünk Nektek azokat az okokat, amiért jó vörösbort fogyasztani (persze csak mértékkel)!
Amellett, hogy egy pohár vörösbor rendkívül alkalmas társ a kikapcsolódáshoz, számos jótékony hatása is van: magas antioxidáns tartalma meggátolja a sejtek öregedését, és védelmet nyújt a daganatos megbetegedésekkel szemben. Zsírégető, serkenti az emésztésünket és hozzájárul az immunrendszerünk karbantartásához. Miért is?

Alapanyaga a vörös szőlő, amelyben kevés a fehérje és a zsír, ugyanakkor magas a szőlőcukor formájában előforduló szénhidrát, ami a fogyókúrázóknak jelent jó hírt. A tiszta glükóz igen fontos az agyműködés számára, az energiaszint fenntartásához pedig elengedhetetlen. A vörös szőlő ezen kívül az emberi szervezet szempontjából nélkülözhetetlen B-vitaminok teljes skálájának raktára, kiváló magnéziumforrás, így a stressz sikeres leküzdését is elősegíti. A szőlő héját pedig semmiképpen se dobjuk a szemetesbe, mivel pozitívan hat a gyomorbántalmainkra, illetve C-vitaminban is gazdag.

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.

Szintén magas antioxidáns-tartalma miatt szívesen használják alapanyagként a kozmetikumokban is.
Egy szó mint száz, akár a gyümölcsöt, akár folyékony formáját választjuk, fogyasszuk bátran és egészséggel!

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás