TOKIO: sushi a neon robotláb alatt

Hering András
2013.08.7., 11:15

Mit keres egy giga robotláb a sushi fölött? A hátad mögött Király Marci egy átlagos hétfőn zenéket pakolva? Sushi, zöldség- és ráktempura, ramen, gyoza, udon, Tokio Daiquiri? Mi az a TAMAGO//CHI az étlapon? És mi ez a menő popkult-trash és neon pompa a térben? Jó helyen landoltál, Budapest legtrendibb sushi bárjába, ahol az elamerikásodó Japánba katapultál a szexes TOKIO étterem.


Budapest egyik legfestőibb és legnépszerűbb helyszínét, az V. kerületi Széchenyi tér levegőjét már az év eleje óta izzította a titokzatosság övezte készülődés, ami az egykori KYOTO sushi étterem jövőjét lengte körbe. Nagyjából egy hónappal ezelőtt a közkedvelt étterem bezárta ajtaját, amikre türkiz, robot grafikájú matricák kerültek, bent pedig maximális sebességre kapcsolt munkálatok kezdődtek.

A rövid átalakításból (amelyet fejben és csapatban azonban hosszas tervezés előzött meg) létrejött Budapest egyik legelőremutatóbb, és a kortárs japán kultúrát teljes egészében felölelő sushi étterme és bárja, a KYOTO-ból átfazonírozott TOKIO. A hely pazar adottságát és eddig jól működő fogásait megtartva, térben újjászületett, futurista és merészebb ötletből merített étteremként nyitott új fejezetet. A belső enteriőrt tervező Csap Viktor, és az arculatot kialakító Laki Eszter csípőből eltalálta az „elamerikásodó Japán” egyedülálló hangulatát, így az első látogatás alkalmával valószínűleg képtelenek leszünk levenni a szemünket az étterem bejárata mellett tekintélyt parancsolóan székelő óriás robotlábról, a Nikon One és Mega One festette popkult-trash falakról, a színes neontól vibráló japán szlengfeliratokról, a felettünk magasló felhőkarcoló-labirintusok zsákutcáiról, vagy a letisztult, betonhatású, családbarát celebrate-sarokról.

A felfokozott ingerek küszöbét már csak az étlap tartalma csapja tarkón: a TOKIO a KYOTO népszerű és klasszikus japán fogásait megtartva, finomabbra tekert, színesebb és swag humorral fűszerezett ételekkel dobta fel japán konyháját. A misótól a ramenig, a legizgalmasabb wok-varációktól az udon zöldség tempuráig, és persze a határtalan fantáziáról tanúskodó sushi-költeményekig minden új lelket kapott Luczy Krisztián séf vezetése és (kifejezetten a megújulásra összpontosított) Maki Stevenson tréningelése mellett. Az így újjászületett ételek mindegyike frissebb, játékosabb, izgatóbb és szexin csípősebb lett. Az étterem vacsorái mellett business lunch is várja a napközben betérőket, vasárnaponként pedig mindent lehet a népszerű all you can eat jegyében.

Az esti bárhangulatot izgatja tovább a bártrending továbbgondolása, amit a Tom’s Workshop révén is ismert Dános Tamás aktualizált az uborka-limonádétól, a wasabis és jázminos koktélokig. Az italszekció erőssége a különleges japán sörök és rizsborok kínálata, az újrahangolt julep, a Tokio Daiquiri, vagy az angolzelleres spritz. A szórakoztatásban zenei szekcióval is erősített a TOKIO: minden este a legaktuálisabb modern zenei irányzatokat felvonultató dj-k hevítik a bárhangulatot, így kapott felkérését hangulatfelelősként az Aarion divatmárka egyik megálmodója, a szelektorként is jól működő Király Marci, Benskifater, Ramin, Nakedkool, Tom Select, vagy DJ Nara.

A TOKIO gondolata és megvalósítása tehát jóval túlmutat a budapesti sushibárok geiko egyenruhás pálcikázóin: itt minden a magas minőség, a frenetikus, kreatív megoldások és a kozmopolita érzések fúziójából teker új falatot. Gésamamák helyett maguk fejlesztették tökéletességig az étteremtrendek és a szórakoztatás művészetét; az elsőre talán szokatlan gasztro- és enteriőrarculat azonban mérföldkőnek számító alapokat tett le a budapesti étteremkínálatban. A japán kultúra hatalmas divat lett, a trendi gyorsételt viszont itt magasabbra pozicionálva, provokatív és részletgazdag térben, aktuális dj-kkel, felkészült és barátságos személyzettel, tamagochival és robotbarátokkal makizhatod el.

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás