Ropi csavarral

a
2012.12.23., 10:47

Ezeket a kelt rudacskákat majdnem olyan könnyű elkészíteni, mint például egy muffint, csak össze kell gyúrni hozzá az alapanyagokat, kicsit pihentetni a tésztát, ezután jöhet a nyújtás és a sütés és kész is a látványos rágcsálnivaló.


Hozzávalók (kb. 15-20 darabhoz):

• 2 csésze liszt
• 1 evőkanál cukor
• 1/2 evőkanál instant élesztő
• 1/4 evőkanál só
• 3/4 csésze forró víz
• nagyon kevés olaj a tepsi kikenéséhez
• + fűszerek, magvak

Ha kimérted a hozzávalókat, gyúrd össze egy nagyobb tálban, majd ha ez megvan tedd félre 10-15 percre.

Mielőtt nekiesnél a nyújtófával, lisztezd be a deszkád jó alaposan, hogy fel tudd majd szedni a csíkokat, amiket végni fogunk. Legyen négyzet alakú a tésztád, majd kend meg tojásfehérjével – így nem fognak leesni róla a rászort dolgok. Igazából bármilyen magvat (szezám, len, napraforgó, mák) és/vagy fűszert tehetsz rá (szárított bazsalikom, oregáno, rozmaring, fokhagymasó, de mixelheted is ezeket).

Ha teleszórtad minden jóval, pizzaszeletelővel vágj egy-másfél ujjnyi csíkokat és csavard meg őket. Sütőpapírral kibélelt, olajjal nagyon vékonyan kikent (ne ragadjon le) tepsibe tedd őket és süsd 15-20 percig.

Ha készítesz hozzá valamilyen szószt még finomabb lesz, az alábbihoz nem kell sok alapanyag és gyorsan meg is vagy ezzel is:

• 1 joghurt
• 2 fokhagyma összepréselve
• só, bors

Tumblr: www.wecantcookbutwedontreallycare.tumblr.com

Címkék: , ,

/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás