Rippel Feri, Erdei Zsolt, Egri Péter, Ganxta Zolee és Herczeg Zoli választották ki a Heineken legendás tehetségeit

Avatar photo
2014.06.9., 19:29

Olyan bozontos szemöldököd van, mint Rippel Ferinek, vagy úgy értesz a madarakhoz, mint Erdei Zsolt bokszoló? Véredben van a limbó, mint Egri Péternek a Mystery Gangből, vagy legendásan bánsz a sörrel, mint Ganxsta Zolee és Herczeg Zoli? Akkor biztosan Te is hallottál már a Heineken Legendák Harca vetélkedőjéről.


A Heineken tudja, hogy mindenki legendás valamiben, ezért áprilisi TV reklámjában felhívta fogyasztóit, hogy mutassák be legendás tehetségüket. Elsőként hírességek mutatták be mire képesek: Sena, Szabó Győző, Varga Viktor, Müller Attila és Puskás Peti videója elérhető a Youtube-on.

Ezután a magyar tehetségeken volt a világ szeme, hogy bemutassák a Facebookon, hogy mit tudnak limbó, sörcsusza, extrém sörnyitás, madárcsalogatás vagy szemöldöktáncoltatás kategóriában. Számos pályázat érkezett a játékos versenyre, és több mint 3000 szavazat döntötte el, hogy ki legyen kategóriánként az az öt versenyző, aki a döntőbe jut.

A szavazatok alapján a huszonöt legjobb legenda az ország különböző pontjairól jött a budapesti Akváriumba, hogy összemérje tudását egy egész estés rendezvényen, a Legendák Harca döntőjén június 5-én. A hírességekből álló zsűri választotta ki azt az öt győztest, akik VIP MasterCard Balaton Sound jegyet nyertek, és megkapták a Heineken Legendája megtisztelő címet is, ezzel belépve a Heineken globális elit klubjába.

Az első helyezésért járó elismerést a zsűri tagok adták át a kategóriák legjobbjának:
Limbó: Farkas Szilárd
Sörcsusza: Nonn Gábor
Extrém sörnyitás: Halász Péter és Rácz Miklós
Madárcsalogatás: Szurovecz Zsolt
Szemöldöktáncoltatás: Németh G. Dániel

zsűri

A játékos verseny házigazdája, Istenes Bence elmondta „Ez volt az egyik legszórakoztatóbb tehetségkutató, amin valaha részt vettem. Sok tehetséges emberrel találkoztam már, de a Heineken Legendák Harcának döntősei még engem is meg tudtak lepni. Kreatív, különleges versenyt láthattunk; bár az extrém sörnyitás kategóriájában én is tudtam volna mutatni egyet, s mást

A szemöldöktáncoltatás kategóriájának zsűrielnöke, Rippel Feri mosolyogva nyilatkozta: „A sport és a művészet nagyköveteként a zsűrizés során főleg a színpadi jelenlétet figyeltem. Öröm volt nézni, ahogy ezekből az amatőr versenyzők főszereplőkké váltak amint felmentek a színpadra.

Star Serve

A legjobb magyar bártender képviselheti hazánkat a Heineken világdöntőjén.

Az amszterdami Star Serve világdöntőn képviselheti hazánkat az a bártender, aki a Heineken hazai versenyét megnyeri. Vendéglátóipari partnereinek bevonásával a Heineken tavaly elindította Star Serve elnevezésű tréning programját a tökéletesen csapolt és szervírozott sörért. A középdöntőben 10 kiválasztott bártender mérte össze csapoló tehetségét, hogy bebizonyítsa: a fogyasztóknak is számít, ha a csapolt sör professzionálisan felszolgálva kerül az asztalukra.

A csapolt sör az egyéb csomagolásokhoz képest egyedi a tekintetben, hogy a fogyasztói élményt a sör minősége mellett nagyban befolyásolja a termék felszolgálásának módja is. A márka felelőssége tehát nem áll meg ott, hogy a gyártó a megfelelő minőségű sört fejti a hordókba, hanem kiterjed a márkát képviselő vendéglátó egységre és csaposára is, aki így maga is a márkát képviseli a fogyasztó felé.

Ennek fontosságára építve a Heineken tavaly indította el Star Serve elnevezésű programját, és lehetőséget biztosított 80 kiválasztott vendéglátóhely dolgozóinak, hogy professzionális sörcsapoló képzésen sajátítsák el a tökéletes sörcsapolás és felszolgálás fortélyait képzett csapolómesterek közreműködésével. A sör és a pohár hőfoka, a sörcsap tisztasága, a csapolás dőlésszöge, a sörhab vastagsága, és a kiszolgálás minősége együttesen biztosítja, hogy a sörözés élménye teljes legyen.

Ami igazán fontos az az, hogy fogyasztóinknak a tökéletesen csapolt finom sör élvezetét nyújtsuk és ezt csak vendéglátós partnereinkkel együttműködve tehetjük meg. Ezért hívtuk életre a Star Serve programot és büszkék vagyunk rá, hogy olyan csaposokkal dolgozunk, akik megállják a helyüket egy nemzetközi versenyen is, és jövő év elején a legjobb magyar csapossal hazánkat is képviseljük a világversenyen” – mondta Jan-Willem van Wensem a HEINEKEN Hungária marketing igazgatója.

A világszerte népszerű program első diplomásai most globális verseny keretében mérhetik össze tehetségüket Amszterdamban, melynek magyarországi középdöntője június 5-én került megrendezésre az Akvárium klubban. A tegnapi középdöntő eredményeképpen az ország legjobb bártenderei Budapestről érkeztek, és mindannyian kiváló minőségben szervírozzák a Heinekent:

1. Tóth Brigitta / Terasz
2. Harai István / Promenád
3. Lencse János / Claro Bisztró
4. Mácskovics Milán / Kiosk
5. György Ádám Rómeó / Akvárium

Régóta dolgozom már bartenderként, de a sörrel csak tavaly kezdtem el mélyebben foglalkozni, amikor a Heineken felkért, hogy legyek a szerződött csapolómestere. Remek lehetőségnek tartom a Heineken Star Serve programját a szakma számára. Ezeken a tréningeken megtanítjuk a csapolás technikáját, a csapoló készülék megfelelő tisztán- és karbantartását, ami jó a betérő vendégeknek és ezáltal hosszú távon hozzájárulhat az üzlet forgalmának növekedéséhez is. Az, hogy ezen felül a legtehetségesebbeknek most még Amszterdamba is van lehetőség kijutni, még izgalmasabbá teszi a céggel való együttműködést” – mondta Urbán Roland Star Serve csapolómester

A verseny azonban még nem ért véget, hiszen a magyarországi döntőre a MasterCard Balaton Soundon kerül sor. Július 10-én derül ki, hogy közülük ki képviseli majd hazánkat a bártenderek Bocuse d’Or-ján, 2015 januárjában, Amszterdamban.

*Fogyaszd felelősséggel, mértékletesen. 18 éven aluliak számára az alkoholfogyasztás tilos!

Címkék: , , ,

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás