Phenom’enális szerkesztők nyári kedvencei: Császár Gergő

Császár Gergő
2017.09.5., 12:19

Tavaly talán több jó lemez született, mint idén, de ezen a nyáron több volt a jó sláger mind a fővonalas pop, mind földalatti viszonylatokban is. Talán az extrém hőmérsékletnek tudható ez be, hiszen nyáron forróság van. Nyáron iszol, nyáron buli van. Nyáron nem számít. Nyáron megteszed, nyáron megeszed. Ehhez pedig nem elhanyagolható a zenei aláfestés. Nyáron nem várod a dropot, nyáron te magad vagy a drop.

Slowdive – Star Roving

Slowdive. A nagy visszatérők. Igazi, önfeledt flow, vissza a 90-es évekbe, cipők, bambulások, belassulás, suhanás, merülés. Slowdive.

Seven Lions & Jason Ross feat. Paul Meany – Higher Love

Kellemes house-os beütésű EDM, a pontot az i-re az a Paul Meany adja, aki a Mutemath énekese. Várod, hogy mikor jön a drop, aztán ugrálsz. Ennyi.

NAZA – Minden Király

Egy kis hazai: Szűcs Krisztián (HS7) és Mező Misi (Magna Cum Laude) új közös projektje. Elektropop, slágeresség, masszív alapok, kellemes dallamok. Minden király.

Arcade Fire – Everything Now

Az Arcade Fire mindig is üde színfoltja volt a zeneiparnak, zeneileg és mint jelenség is. Folyamatosan szállították a jobbnál jobb slágereket, most viszont totálba adják be a bugit: funky-s lüktetés, 80-as évek disco flash, legyen tánc.

Portugal. The Man – Live In The Moment

Semmi extra, mégis magával ragadó, a Portugal. The Man ízlésesen nyúl a hangszerekhez és a stílusokhoz is. “Élj a mának” hangulat.

Calvin Harris feat. Frank Ocean, Migos – Slide

Az EDM egyik legnagyobb császára elhagyta a vinnyogást és a hatalmas kiállásokat, helyette finom kis funky és R&B van, na meg hiphop. Ennél jobb nyári dallam nem is kell.

Steven Wilson – Permanating

Steven Wilson lassan legenda státuszba lép, főleg a progresszív rock körein belül, erre most kijött egy feltűnően popos szerzeménnyel. Csak szól, és kész.

Queens of the Stone Age – Feet Don’t Fail Me

Josh Homme mindig is nagy kópé volt, gúnyt űzött mindenből, de épp csak annyira, hogy zenéi mindig tűhegyen táncoltak a gagyi és a zsenialitás közt, legtöbbször inkább utóbbi felé hajolva. Most itt az új lemez, minden eddiginél játékosabb formában.

Animato & Liquid Soul – Hope for Life

Ha elsőre nem is látszik, Magyarország mára psytrance-nagyhatalom lett, köszönhetően főleg Ozorának, meg amúgy is nyárra tökéletesen passzol ez a szikár, kőkemény, elszállós pumpálás. Természetesen kizárólag mezítláb.

The Fantastic Oceans – Sunshine

Ha nyár, akkor Sunshine, ez kétségtelen. Kincs, ami van.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!