Phenom’enális elszámolás: 5 új zene, amivel még tartozol ennek a hétnek

Horváth Zsolt
2018.02.18., 19:35

Egy hét szünet után újra jelentkezik a Phenom’enális elszámolás, az elmúlt hét öt legjobb dalának összefoglalója! Mostani válogatásunk is izgalmasra sikerült, ugyanis új felvételt jelentett meg napjaink egyik legjobb rockzenekara és egyik legjobb R&B-énekese, egy ausztrál garázs-szörf énekes-dalszerző, egy új szupergroup és egy igazi legenda. Íme öt új zene, amivel még tartozol ennek a hétnek!

Muse – Thought Contagion

A 2018-ban megjelenő albumról továbbra se kaptunk információt a Muse-tól, de egy új számot igen. A Thought Contagionban keveredik a nyolcvanas éveket idéző elektronika vaskos dob- és gitárhangzással, himnikus refrénnel: a végeredmény pedig egyszerre mai és nosztalgikus.

Frank Ocean – Moon River

Henri Mancini és Johnny Mercer az Álom luxuskivitelben című filmhez írt dalát faragta át Frank Ocean. Saját átdolgozásában Ocean éneke van a középpontban, illetve az énekét színesítő, gyönyörű háttérvokál, amit egy halk gitár követ végig. Arról, hogy lesz-e idén új lemez, egyelőre csak találgatások vannak egy Tumblr-poszt után.

Courtney Barnett – Nameless, Faceless

Miután 2015-ben zseniálisan debütált a Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit című albumával, majd Kurt Vile-lel is készített egy közös lemezt, idén második albumát jelentetni meg az ausztrál Courtney Barnett. A Nameless, Faceless Barnett egyedi stílusában megíródott, kicsit szörfös hangzású szám, aminek a refrénjében még egy Margaret Atwood-idézet is elhangzik, ami így szól: “A férfiak félnek, hogy a nők kiröhögik őket; a nők pedig félnek, hogy a férfiak megölik őket”.  Új albuma Tell Me How You Really Feel címmel fog megjelenni május 18-án.

August Greene – Black Kennedy

Az August Greene egy igen új, háromtagú jazz-hiphop szupergroup Common-nal, Robert Glasper zongoristával (aki dolgozott Kendrick Lamar To Pimp A Butterfly-ján is) és Karriem Riggins dobossal. A Black Kennedy minimalista, törtütemű dobja és könnyed zongorája teret hagy Commonnak és mondanivalójának az afro-amerikai közösségről. A zenei alap annyira jó, hogyha instrumentális változatban is kiadják, a délutáni borult időket könnyedén ki lehetne vele bekkelni, amíg be nem köszönt a tavasz.

David Byrne – This Is That

A Talking Heads egykori frontemberbe egyszer már szóba került egyik januári elszámolásunk kapcsán, most pedig itt a második szám az American Utopiáról, amely 14 évvel legutóbbi albuma után fog érkezni. A This Is That egy hangmintákból álló és zongorás kiállásokat tartalmazó, gyönyörű darab lett, amit Byrne Daniel Lopatinnal írt közösen. A 65 éves énekes eddigi számain érződik, hogy nem ragadt le zeneileg, és hogy mer új irányba nyúlni, így nem egy nosztalgikus és öreges lemez várható, hanem egy friss és modern anyag.

Címkék: , , , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!