PhenoM’eal: Pulius Tibor (Supernem)

Phenom'enon
2013.09.4., 17:14

Virtuális konyhánk következő vendége nem más, mint a Supernem jól ismert húrtépője, Pulius Tibor, aki ezúttal kedvenc vendégváró fogásával örvendeztetett meg minket. Hogy mégis mit esznek a rocksztárok azokon a híres-neves tivornyákon? Hát chilit!


Az étel:

Bélszínes chili

Ezt a kaját előszeretettel készítem el cimboráknak házibulikba, illetve nagyobb tivornyákhoz. Egyszerű, könnyen elkészíthető és fogyasztható, tápláló étek.

Hozzávalók :
– 40dkg bélszín
– 40dkg kidney bab
– 20dkg fehér bab
– 20dkg kukorica
– cayenne bors
– chilipor
– só, bors
– hagyma
– olaj
– zöld, hegyes erőspaprika
– fél liter paradicsompüré

Elkészítés:

Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott bélszínt. Ezt sózzuk, borsozzuk és addig hergeljük, amíg szépen átsül, de vigyázzunk ne szárítsuk ki a húst, a többi cuccal még úgyis főni fog. A kész husit nyakon öntjük a paradicsompürével vagy tetszés szerint apróra vágott paradicsommal, a lényeg, hogy finom, sűrű, húsos alapot kapjunk. Az így kapott alapunkat ízlés szerint cayenne borssal ízesítsük és chilizzük meg, majd tegyük hozzá a babot, kukoricát és főzzük össze. A zöld paprikát egyrészt a színe, másrészt csípőssége miatt aprítsuk bele a kész ételünkbe és főzzük még 5-10 percig. A chilit friss fehér kenyérrel és jó nagy kanállal tálaljuk, ízlés szerint tejfölt és sajtot is tehetünk rá.

Egy apró tanács: a chili és a zöld paprika is hő hatására adja ki magából a csípősségét ezért óvatosan adagoljuk, túl lehet tolni, ha nem vigyázunk. Jó étvágyat!!!

Jó ebédhez szól a nóta!

Egy kis betekintés a tivornyákba:

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás