Panna cotta házilag

Avatar photo
2012.10.14., 12:51

Bár a neve bonyolultan hangozhat, az elkészítése egyáltalán nem az és körülbelül negyed órát vesz igénybe. Ez az olasz desszert ráadásul tökéletes vendégvárónak is, mivel legalább öt órára hűtőbe kell tenni, de legjobb, ha egész éjszakára otthagyjuk. Így másnap csak a szószt kell elkészíenünk hozzá, ami szintén pár perc alatt megvan.


Hozzávalók:

• 250 ml (30%-os) tejszín
• 250 ml tej
• 70 g kristálycukor
• 3 db zselatinlap (nagyobb bevásárlóközpontokban beszerezhető)
• fél citrom leve

A zselatinlapokat áztassuk nagyon hideg (jeges) vízbe és tegyük félre amíg a többi hozzávalót összekeverjük.

A tejszínt, a tejet és a cukrot kis lángon melegítsük össze, és amikor forr, adjuk hozzá a citrom levét. Továbbra is kis lángon hagyva kevergessük még egy ideig, amíg kissé besűrűsödik, majd le is vehetjük a gáztűzhelyről.

Ezután jönnek a zselatinlapok, nyomkodjuk ki belőlük a vizet, majd tegyük bele a forró folyadékba és kevergessük el benne alaposan.

Amint kissé elhűlt öntsük tetszőleges formákba, mi 6 szilikonos muffin formát használtunk, és még így is marad egy fél csatos üvegbe való, de tehetjük pohárba is, vagy kis tálkákba, amikből a dermedés utás után kiborítható.

Másnap már csak annyi a dolgunk, hogy öntetet készítünk hozzá. Ha valamilyen fagyasztott gyümölcsöt választunk akkor mindösszesen annyit kell tennünk, hogy miután kicsit kiolvadt beletesszük egy lábosba, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és állandó kevergetés mellett felmelegítjük.
(Tetszés szerint készíthetünk hozzá csoki- vagy karamellöntetet is).

Tálalásnál kanalazzuk a panna cotta mellé (vagy rá) a szószt.

Tumblr: www.wecantcookbutwedontreallycare.tumblr.com

Címkék: , , , , , , ,

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás