Online közvetíti koncertjeit az A38 Hajó

Hering András
2013.03.20., 22:54

Az idén április 30-án tízéves A38 Hajó március harmadik hetében újabb kísérletbe kezd: világ egyik legjelentősebb online videómegosztójával és élőadás-szolgáltatójával, a Ustreammel összefogva interneteskoncertközvetítéseket ad.


A „pilot projekt” egyhetes időtartama alatt hat zenekar fellépését közvetítik élőben, illetve négy koncertet felvételről, HD-minőségben, sztereó hanggal. Az adás március 18-án este 20 órakor kezdődik az izlandi jazzfunk-együttes, a Samúel Jón Samúelsson Big Band, illetve a magyar Bass Loco koncertjével.

A hét nap alatt az A38 Hajó Ustream-csatornája folyamatosan üzemel, a koncerteket naponta háromszor ismétlik meg, a fennmaradó időben pedig beharangozók és összefoglalók futnak majd. A közvetítéssorozat egyfajta „tesztadás”, aminek célja, hogy előkészítse a későbbi célt: az A38 Hajó koncertjeinek folyamatos, élő internetes közvetítését.

Az A38 koncertjei évek óta napi rendszerességgel jelen vannak a televíziók műsorán. Március 18-tól a Duna Televízió kezdi sugározni a „Koncertek az A38 Hajón” sorozat új folyamát, amiben idén 260 HD minőségű koncert-riportfilm kerül adásba. Mintegy ennek beharangozásaként, és az április 30-i tizedik születésnap felvezetéseként indul el március 18-án kísérleti jelleggel az egyhetes Ustream-közvetítés.

Azoknak sem kell aggódniuk, akik lemaradnak az adott időpontokról, mivel a koncertközvetítéseket az adásokat követő 24 órában háromszor ismételjük meg, éjjel 1-kor, délelőtt 10-kor, és kora délután 14 órakor.

Minden közvetítés ötkamerás 720p HD-minőségű adás lesz, sztereó hanggal, melyek optimális esetben 3 Mbit/sec sávszélességű internetkapcsolattal élvezhetők igazán, de hozzáférhető lesz mobil eszközökre optimalizált verzió is. Az adások az A38 Hajó Ustream csatornáján, illetve a Ustream mobil operációs rendszerekre (iOS, Android) fejlesztett, díjtalanul letölthető applikációin tekinthetők meg. A stream térbeli és időbeli korlátozás nélkül nézhető.

Az egyhetes projekt nem titkolt célja, hogy az A38 Hajó remélhetőleg a nem túl távoli jövőben megvalósuló rendszeres, élő online közvetítéseit készítse elő.

WebTV és a program itt.

Címkék: , , ,

/ Követem a magazint!