Moziba megy a YouTube – Jön az első Magyar Klipszemle!

2015.08.19., 13:31

Szeptember 17-18-án rendezik meg Budapesten az Első Magyar Klipszemlét a Toldi Moziban, a magyar zenei videók hiánypótló szakmai versenyét.


klipszemle_logo

A Magyar Klipszemle a magyar vonatkozású zenei videók első szakmai versenye. Magyarországon heti szinten több tucat videoklip készül, ami a legjobb esetben egy kiemelkedő online megtekintési szám elérésén kívül nem kap kellő figyelmet.

Mindez most megváltozik!

Az őszi szemlével klipipari hagyomány indul, a szemle célja egy olyan itthon egyedülálló, független rendezvény létrehozása, ami ezen alkotások művészi értékét kiemelve, nagy vásznon prezentálja a média, a szakma és a közönség számára.

A szemlének másodlagos célja, hogy edukáljon és koncentráltan információkat továbbítson a szakmának, a zenészeknek, zenei managereknek és kiadóknak egyaránt. Az online nevezést egy szeptemberi kétnapos rendezvény követi a Toldiban, ahol vetítések, zsűrizés, Q&A-ek, workshopok és party várja a szakmát és a klipekre fogékonyakat.

Az első szemle az elmúlt öt év klipjeire koncentrál, az ezután következők az aktuális év termését versenyeznek majd. A 2010 előtti alkotásokat külön kategóriában kerülnek megmérettetésre.

A nevezés mindenki számára ingyenes és nyitott. A shortlistre került száz alkotást két napon át vetítik a Toldi Mozi két mozitermében, ahol eközben szakmai zsűri értékeli őket. A vetítéseket napközben témába vágó workshopok és előadások, éjszaka party kíséri.

A jelentkezéseket szeptember 3. éjfélig várják a www.klipszemle.hu oldalon, ahol további hasznos információkat találtok a rendezvényről.

Mertmegnemvolt-01

A zsűri:

Ács Dani – a 444.hu újságírója
Dobos Tamás – operatőr
Izil – a Petőfi Rádió zenei szerkesztője
Libor Anita – az index.hu kultúra rovatvezetője
Oltai Kata – művészettörténész
Vágvölgyi B. András – filmrendező

Címkék: , , , , , , ,

/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás