Megállíthatatlan új kislemezével a Belau!

Avatar photo
2019.07.10., 13:52

A Belau Kedves Péter és Buzás Krisztián által alkotott elektronikus zenei produkció, amely egyre látványosabb hazai és nemzetközi sikereket könyvelhet el magának 2015-ös megalakulása óta.

Nem is kell hozzá egyéb példát említeni, mint a duó legutóbbi kislemeze, az Essence, májusi debütálása óta igazán impozáns eredményeket tudhat maga mögött, hazai és nemzetközi viszonylatokban egyaránt. A Zero7-ből is ismert Sophie Barker közreműködésével készült dal kiemelt premiert kapott a spanyol közszolgálati rádióban a barcelonai Primavera jóvoltából. A Primavera Sound és az azt kísérő szakmai rendezvény, a Primavera Pro is támogatja a meghívást kapott zenekarokat abban, hogy a fesztivál előtt és után nagyobb teret, nyilvánosságot kaphassanak az országos, regionális médiumokban. A kampány részeként indult dalpremier óriási karriert futott be, és az európai rádióállomások közül 12 ország 22 adója vette át és tette direkt műsorszórásba.

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.

A rádiós megjelenések európai visszhangjának következtében június végén a kaliforniai KCRW is átvette a dalt. Ez többek között azt is jelzi, hogy az exportstratégiai modell működik: azaz ha egy hazai produkció kiemelt európai közszolgálati rádióban helyet tud magának szerezni egy-egy jól felépített kampány részeként, akkor annak sokkal nagyobb hatása lesz egyszeri megjelenésnél. A siker tehát mindenképp túlmutat Európán, hiszen a közszolgálati adók egymásnak adják az új trackeket, és beindul az a természetes cirkuláció, amiben a hazai exportirodának csak az első szikrát kell begyújtani.

A nagyívű rádiós kampánynak az első, és minden bizonyítékot begyűjtő kedvezményezettje volt a Belau, a HOTS – Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda pedig év végéig még további kilenc másik dalnak tudja biztosítani ezt a lehetőséget.

A cikk az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készült.

Címkék: , , , , ,

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás