Magyar producer nyert Gilles Peterson remixversenyén – irány Kuba!

Avatar photo
2014.05.5., 12:37

Nagy elismerés a hazai szcénában, amikor lehetőség nyílik olyan nevekkel együtt dolgozni, mint Gilles Peterson. A budapesti Chillum Trio (Szekeres Géza) első helyen végzett egy nemzetközi remixversenyen, így együtt készíthet albumot Kuba neves zenészeivel és magával az acid-jazz atyjával, Gilles Petersonnal a legendás havannai Abdala stúdióban.

Gilles Peterson

Gilles Peterson

Gilles Peterson és a Havana Cultura egy közös remixversenyt hirdetett februárban, melyre 46 országból több mint 400 remix érkezett. A nemzetközi versenyen olyan nevek is részt vettek, mint Mr. Bird és a Spiritual South. A 10 nyertes producert egy első rostás Facebook-szavazást követően személyesen választotta ki Gilles Peterson és Dj Simbad.

Gilles Petersonnak saját fesztiválja van Franciaországban, Londonban a BBC Radio műsorában heti 3 órában pörgeti az éteren a kiváló muzsikákat, rengeteget tesz az eklektikus zenék népszerűsítéséért.

Kubában 2009 óta kutatja a tehetségeket, ennek a projektnek a folytatásaként rendezték meg a versenyt, amelyre bárki nevezhetett. A cél az, hogy a kubai zenei kulturális örökséget – mely túlmutat a Buena Vista Social Club populáris hype-ján – megismerjék a világban.

Chillum Trio (Szekeres Géza)

Chillum Trio (Szekeres Géza)

A nyertes Chillum Trio-remix:

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
Chillum Trióról korábban már hallhattunk, amikor Laurent Garnier úgy döntött egy kelet-európai pályázat kapcsán, hogy kiad a válogatásán két Chillum Trio-számot (Datcha Studio Vol.2.) – többek között olyan előadók mellett, mint az Anima Sound System vagy Alexandorid. 2006 óta Chillum Trio Szekeres Géza szóló projektjeként fut.

Címkék: , , , , , ,

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás