Kurt Cobain egyik barátja rég elveszettnek hitt Nirvana-demófelvételeket osztott meg

Csák Melinda
2018.01.9., 18:08

A washingtoni John Purkey négy kazetta tartalmát tette fel egy kiegészítő videóval együtt a YouTube-ra, melyeken korai Nirvana-dalok, illetve egy izgalmas háttérsztori hallgatható meg. Purkey állítása szerint a kazikat nem más, mint Kurt Cobain adta neki.

Az egyik szalagon Bleach-demók vannak, melyeket még 1988-ban az első seattle-i Reciprocal Studios-beli stúdiózás alkalmával rögzíthettek. Ekkoriban még a The Melvinses Dale Croverrel próbált a banda, akinek a játéka végül pár dal erejéig felkerült a Bleach-re is. Egy másik kazettán a Nevermindról hallható pár demó, ezek nagyrészt megjelentek már posztumusz kiadásként Cobain halála után.

A kazettafelvételeket követő videón Purkey elmeséli, hogyan ismerte meg a bandát: több helyen zenélt Tacoma környékén abban az időben, amikor a Nirvana elindult, és végignézte, ahogy kinőttek a washingtoni zenei közegből. Purkey arról is beszél, hogyan lopták el egyszer az egyik kazettát a barátjának kocsijából, illetve hogy végül kettőt el is adott belőlük.

Címkék: , , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!