Kié lesz a legjobb skót album díja?

Avatar photo
2014.06.2., 21:39

Június 19-én derül fény arra, ki nyeri a – valójában tavalyi év – legjobb skót albumáért járó díjat, melyet a Scottish Album of the Year (azaz SAY) Award keretében ad át a Skót Zeneipari Szövetség (Scottish Music Industry Association – SMIA).


SAY_final_solo_300

A skót zenei szakma célja, hogy megünnepeljék, reklámozzák és díjazzák a legkiemelkedőbb, skót előadók által kiadott lemezeket, melyek az előző év januárja és decembere között jelentek meg. Az egyáltalán nem elsietett döntéshozás során a szakma képviselői először 20 lemezt választottak ki (itt található ezek listája), majd a szakmai zsűri véleményezése és a közönségszavazás után tíz albumra szűkítették a lehetséges jelöltek listáját. A díjat tavaly RM Hubbert nyerte Thirteen Lost & Found c. albumával, a skót gitáros pedig idén is képviselteti magát az igen erős mezőnyben pl. az idén a Pannónia Fesztiválon fellépő Biffy Clyro vagy a nekünk nemrég interjút adó Chvrches társaságában.

Az idei SAY Award jelöltjei:

Biffy Clyro – Opposites
Boards of Canada – Tomorrow’s Harvest
Chvrches – The Bones Of What You Believe
Edwyn Collins – Understated
Hector Bizerk – Nobody Seen Nothing
RM Hubbert – Breaks & Bone
Steve Mason – Monkey Minds In The Devil’s Time
Mogwai – Les Revenants
The Pastels – Slow Summits
Young Fathers – Tape Two

Az előzetesen kiválasztott mind a húsz lemez fent szerepel a hivatalos honlapon, ahol mindegyik albumról meghallgatható egy szám, plusz az adott napi előadó albuma ingyenesen.

Az első helyezett 20 000, a többi kilenc művész pedig 1000-1000 font jutalomban részesül, illetve van még egy összesen 20 000 font értékű különdíj (Art Commission) is, amely a négy legnagyobb skót művészeti iskola diákjait támogatja.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás