John Williamsnek elege lett a Star Wars-filmek megzenésítéséből

Csák Melinda
2018.03.7., 12:48

A legendás, ötszörös Oscar-díjas rendező, John Williams bejelentette, hogy a kilencedik epizódot követő Star Wars-filmeknek többé már nem ő lesz a zeneszerzője.

Mind tudjuk, hogy (a rendező) J. J. Abrams egy új (Star Wars) filmen munkálkodik jelenleg, melyen remélem, együtt dolgozhatok vele jövőre – mondta Williams a Los Angeles-i KUSC rádiónak. – Várom is. Ezzel a kilenc résszel pedig kerekké válik a történet, és számomra is ennyi elég lesz.”

Williams azt is hangsúlyozta, hogy nagy rajongója Daisy Ridley-nek, és annak, ahogy Rey karakterét életre keltette. „Múlt évben, mikor Kathy Kennedy felhívott, és megkérdezte, hogy szerezném-e én szerezni Az utolsó jedik zenéjét, és egyből azt kérdeztem, hogy Daisy is benne lesz? – magyarázta Williams. – Amikor azt mondta, igen, én is azonnal rábólintottam.” Az amerikai zeneszerző arról is beszélt, bízik benne, hogy Rey szüleiről több érdekesség fog kiderülni, mint amennyit Az utolsó jedik végén megtudhattunk.

Korábban Daisy Ridley is úgy nyilatkozott, hogy a kilencedik epizód után otthagyná a Star Wars-univerzumot.

„Nagyon-nagyon izgatott vagyok, hogy elkészíthetjük a kilencedik részt is, ezzel kikerekítve a történetet, mert eredetileg három filmre szerződtem le. Szóval az én fejemben ez három film. Úgy érzem, ezt követően lesz itt az ideje kilépni a dologból.”

De azért nem zárkózik el teljesen a visszatéréstől a távoli jövőben, hiszen egyszer így is nyilatkozott: „Ki tudja? Őszintén szólva én úgy érzem, hogy a következő harminc évben évben talán vége lesz a világnak, de ha mégsem a föld alatt fogunk összekapcsolt sejtekként élni, akkor persze. Talán. De ismétlem, ki tudja.”

(Forrás: Hypebeast)

Címkék: , , , , ,

/ Követem a magazint!