Irodaenteriőr újraértelmezve: geometrikus “beltéri” ablakok nyíltak egy madridi irodában

Szász Nóri
2016.10.20., 16:48

Egy spanyol tervezőiroda, a Churtichaga Quadra-Salcedo szakított az építészetben hagyományosan bevett konvenciók jelentette keretekkel, azaz az épületek csontvázát jelentő falak hagyományosan bevett szerepével, és újraértelmezte azok térelválasztó funkcióját egy madridi iroda belsejében.

 
 

A menő irodaenteriőrök versenyében egy jó ideje már a Google által kitaposott utat követő, vagyis a technológiai újításokra, valamint a dolgozói kényelemre hangsúlyt fektető cégek telephelyei alkotják a mezőny legnagyobb részét, de most rábukkantunk egy madridi irodára, ahol az ultramodern helyett a vintage stílus ötletes kiterjesztéséé a főszerep.

Az építészbrigád kezei, de legfőképp a falvágó gépeik közé került, átalakításra váró lakás falaiból különböző méretű és formájú szeleteket metszettek ki, ezáltal újraszabva a tér látványát, láthatóságát a lakásban.

 
 

Megmaradt a szobák eredeti elrendezése, amiben a geometrikus falhiányok megnyitják a szem számára az utat, így az egyterűség tágas illúziója mellett részben mégiscsak elszeparált helyiségekből áll a lakás.

 
 

A rafinált belsőépítészeti megoldásokhoz egy amerikai művész, Gordon Matta Clark a hetvenes években készült, “buliding cuts” című munkái szolgáltak inspirációként. A beltéri „ablakokat” színes, mintás tapétával keretezték, a végeredmény pedig egy igazán eklektikus kreatív univerzum jött létre, a lakás labirintus ugyanis irodaként folytat sikeres karriert.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fotók: Elena Almagro
[via WeWasteTime]

Címkék: , , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!