Hello Malevich! A Mei Kawa új kollekciója olyan színekkel teli, mint egy szuprematista festmény

Phenom'enon
2018.04.16., 12:04

A MEI KAWA 2018-as tavasz-nyári kollekcióját a tiszta színek és a geometrikus formák alakítják.

Az uniszex sorozat darabjai úgy működnek, akár egy szuprematista festmény, mely a telített színek és a mértani alakzatok tiszta harmóniáját ünnepli.

A kollekció a 20. századi orosz festőművész, Malevich emberalakjait használja előképnek: az élesen feldarabolt sziluettek a teljes absztrakció útján meginduló festészet emberábrázolásait idézik.

A ruhák rikító kék, meggypiros, flamingó-rózsaszín és Mars-vörös árnyalataihoz olyan erős, higítatlan színek társulnak, mintha frissen a tubusból nyomták volna.

A kollekció másik sajátosságát a MEI KAWA-ra jellemző technikás szabászati megoldások adják. A nagyvonalú anyagráhajtások különleges sokszögletű formákat hoznak létre, vagy a rejtett gombvonalakkal például teljesen elemeire bontható uniszex kabátot is találunk a ruhák között. A túlnyomórészt pamutvászon és jersey anyagok mellett megjelenik egy rendkívül finom szövésű, enyhén fénylő textília, és egy különleges vízlepergető kabátanyag is.

A ruhákhoz készült ékszerkollekció a Rebu Ceramics-al folytatott együttműködés eredménye. A harsány, gyurmaszerű darabok alapanyaga filigrán porcelán, mely tökéletes ellenpontja a puritán megformálásnak.

Fotós | Földi Ádam
Fotó asszisztens | Borsos Mátyás
Haj | Bozó Csongor
Smink | Magyar Eszter
Modellek | Kovats Janka & Várhegyi Dávid

meikawa.com
facebook.com/meikawa
instagram.com/mei_kawa_
meikawa.tumblr.com
twitter.com/mei_kawa_

Címkék: , , , , , , ,

/ Követem a magazint!