Ha már unjátok a karácsonyi dalokat, itt egy kis kubai napsütés a Major Lazer tolmácsolásában

Kaiser Vivien
2017.12.28., 18:10

Megvárta a karácsonyt a Major Lazer, amely az ünnepek végére időzítette legújabb dala, a Kesszel közös Go Dung debütálását.

Az amerikai elektronikus zenei trió ugyan 2015 óta nem dolgozott újabb stúdióalbumon, de egy dokumentumfilmet azért összedobtak: 2016-os turnéjuk során bejárták szinte az egész világot, és olyan – zeneileg nem éppen potenciális célpontnak számító – helyeken adtak teltházas koncerteket, mint például Kuba fővárosa. Havannában még 2016 márciusában jártak Diplóék, a koncert pedig azért is számít (zene)történelmi pillanatnak, mert mióta Barack Obama volt amerikai elnök rendezte az USA és Kuba diplomáciai viszonyát, ők voltak az első előadók, akik a szigetországban felléptek. A novemberben megjelent Give Me Future című film ezt a koncertet dokumentálja.

A Go Dung című dal pedig ezen show setlistjének egyike, melyet most stúdióban is rögzítettek. A szám egy ízig-vérig reggae hangzásvilágot és életérzést közvetítő mű, melyet a Trinidad és Tobagó-i származású zenekarral, a Kesszel közösen rögzítettek. A dal tegnap került fel a Major Lazer SoundCloudjára, így ha valaki már unja a téli szürkeséget – no meg a karácsonyi muzsikákat –, annak mindenképpen érdemes kattintania egy kis zenei napfényért.

(Forrás: Pitchfork)

Címkék: , , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!