Food & fashion: az éhes divat

Phenom'enon
2013.12.10., 15:03

Amint az ember belevág egy ilyen témába, az egyetlen dolog, amire jobb esetben gondolni tud, az az, hogy “éhes vagyok” (más esetben Lady Gaga és a húsos ruhája, de annak már rég híg a leve). Pedig az étel és a divat közötti kapcsolatot nem lehet egy gyorskajányi idővel elintézni. Számtalan blog témája épül a “food & fashion” kettősségére, a divatfotóban nem egyszer örökítették meg ezt az egyezséget, és még stylistot is találunk a tányérunkon elfekvő rákocskáknak, hogy a legelőnyösebben nézzenek ki.


Milyen lehet vajon a kifutó íze? Vagy egy kollekcióé?

A 2013-14-es őszi-téli kollekciók közül Alberta Ferrettié például lehet fehércsoki, vagy a Dolce & Gabbanaé paradicsomos chilis spagetti, esetleg Valentinóé málnás carpaccio ízű egy kis vaníliafagyival. Mindezt leöblíthetnénk Antonio Marras kreációival, feltéve, ha azok Daiquiri ízűek. Viszont magát a kifutót nem biztos, hogy meg kéne kóstolnunk, nem távoznánk jó ízzel a szánkban.

Ha már a kreációknál tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül Yeonju Sung szeptemberben nyílt kiállítása mellett, ahol olyan “ruhákról” készített fotókat állított ki, amik csakis ehető alapanyagból készültek.

Ezek a darabok nem is a divat, mind inkább az identitás szimbólumai.

Hiszen a testünkhöz legközelebb lévő dolog a ruha, amit hordunk, és ami egyéniségünk egyik kifejezőeszköze.

#galeria

Ruha teszi az embert, az vagy, amit megeszel: minkét mondás igaznak minősül ebben a megvilágításban.

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.

Vannak, akik szerint az éjjel-nappal rohanó világban már luxusnak számít, ha barátok vagy családtagok összeülnek egy jó ebédre vagy vacsorára, ahol még oda is figyelnek arra, mit esznek.

Ki másra lehet ez a leginkább igaz, mint a modellekre?

Viszont az valóban igaz lehet , hogy ők tényleg odafigyelnek, honnan és mit tesznek a tányérjukra (bármekkora is legyen az). És ahogy a divatban, úgy az ételek világában is vannak trendek, ezek mentén pedig a kettő keresztezése egyértelmű, amit többek között egy idén induló ausztrál magazin meg is tett.

És hogy hogyan is nézzenek ki azok a rákocskák, milyen irányba feküdjenek a tányéron, milyen szószba mártogassák magukat, nagy terpeszben vagy kicsiben sorakozzanak, mielőtt jóllakunk velük?

Megmondja a food stylist!

Ő lehet például Iain Graham is, aki dolgozott már a Harrods áruival vagy Ted Baker öltözékeivel. Mesteri szinten hozza harmóniába a tortát a modellel, a muffint a magassarkúval és a rákocskát a fülbevalóval.

Szöveg: Majdán Zsuzsanna

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás