Folytatódik az utcai kaja forradalom

Hering András
2013.05.8., 8:42

A Dining Guide étteremkalauz 2011-ben hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Food Show-t, hogy egy nagyszabású rendezvény keretében hirdesse ki az Év Étterme cím jelöltjeit, trombitálja össze a legismertebb gasztrobloggereket (Blogkóstoló), mutassa be a legjobb hazai alapanyagokat és főzőiskolába hívja a gyerekeket.


Az első, tavaly szeptemberi Street Food Show a legfontosabb elemeit megtartotta a mustrának, de azzal, hogy a gálavacsorán kívül, a rendezvény a közösségi élet, főként pedig a gasztronómia egyik legfontosabb színhelyére, egy piacra, a Hold utcába költözött, még izgalmasabb lehetőségek nyíltak meg előttünk. Ezúttal nem termelőket, árusokat, nyersanyagokat mutattak be, hanem egy csavarral az utcát költöztették be a csarnokba. Azóta a hazai street food legjavát invitálják meg a Hold utcai piacra.

A Street Food Show 2013. május 10-12. között ismét, a már megszokott helyszínen gasztronómiai programok sokaságával várja azokat, akiket érdekel a főzés, szeretik a különleges vagy éppen egyszerűségében nagyszerű fogásokat és tudni szeretnék, hogy manapság melyek a legjobb és legszínvonalasabb helyek, ahová érdemes betérni, ha egy jót akarunk enni. A belépés mindemellett ingyenes.

A jó kis street food: időt, leülést igényel, legalább 5 percre, 10-re, 20-ra, félórára. A Street Food Show-n senkit sem hajt a tatár, senki sem nézi, ha kiesik ez vagy az, márpedig lesz mi kieshet, mert becuccol a központba az eddig csak büfékocsiból kínáló kult-hamburgeres. Nem kell nyakunkba venni a várost, és hetekig egyeztetni az étterem-foglalást, mert a jeruzsálemi maceszlapon tálalt zsidótojástól a málnás vagy éppen csokis sörökön a Marmorstein pékség kacér pékárúin és először itt bemutatkozó, egyedi szendvicsein át az igazi cannolliig és a kis Vécseys olasz fiúk szülővárosának utcai ízeiig, mindent egy helyen kóstolhatunk, ha kellőképpen ki vagyunk éhezve a minőségi utcai ételekre.

A Street Food Show kínálatában a hagyományos magyaros és „gyorséttermi” ételek mellett grill ételek, a francia, olasz és zsidó konyha specialitásai, friss ropogós pékáruk szerepelnek.

Újdonságként pedig két piac is csatlakozott: a Szimplakerti Háztáji Piac és a Budaörsi Halpiac.

Résztvevők:

Szimplakerti Háztáji Piac – Szimplavé – Szimpla Kert
Da Mario
Íz-lelő (Pali bácsi finomságai Szentkirályról)
SonkaArcok bárkonyha
Bodega
Marmorstein Pékség
Funky Pho
Macesz Huszár
Fragola
Kandalló Kézműves Pub
Innio
Tamp & Pull Espresso Bar

Pontos helyszín:
Hold utcai Vásárcsarnok (V. ker., Hold u. 13.)

Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!

Infók: diningguide.hu/foodshow2013

A programok és a menük olvasgatása közben már is összefut a nyál a szánkban.

Címkék: , , , , , ,

/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás