Az anonim művész célja az volt, hogy párbeszédet indítson el az eredetiségről, a fotóművészetről és a közösségi média “influencereiről”, akik klisét klisére halmozva befolyásolják a modern kor fiataljainak ízlését és esztétikáját. Bár tagadhatatlan, hogy rengeteg ilyen blogger, youtuber és Instagram-személyiség pozitív üzeneteket is közvetít, és jó hatással bír a legbefolyásolhatóbb korosztályra, az autentikusságot és valódiságot kevesen promótálják.

Person centered & silhouetted in a cave ? PT.V #personaloneinthewild

A post shared by Insta Repeat (@insta_repeat) on

Az Insta Repeat elsősorban az utazós-kalandozós kontentgyártókat helyezte fókuszba, mivel talán itt a leglátványosabb a kontraszt az extravagáns és izgalmas életmód és az ugyanarra a sablonra legyártott, mesterien megkomponált fotós tartalmak között.

A kollázsba szedett képek alatt rendre heves vita alakul ki, de a 27 éves alaszkai művész ezt nem bánja, hiszen a projekt fő célkitűzése pont az, hogy vitát generáljon a jelenségről, és hogy elgondolkodtasson arról, hogyan egyeztethető össze az online imidzs és az egyéniség/egyediség.

Vertical phone in the wild ?PT.II

A post shared by Insta Repeat (@insta_repeat) on

A jelenleg több mint 150 ezer követővel rendelkező oldalon a felháborodott, a képeket személyes sértésként megélő felhasználók napi szinten jelentik sértő tartalomként a posztokat, ám egy kis öniróniával bárki beláthatja, hogy ez inkább gondolatébresztő társadalomkritika, mintsem az egyes influencerek ellen intézett támadás.

Feet in front of Horseshoe Bend ?

A post shared by Insta Repeat (@insta_repeat) on

MCU back of head with outdoorsy hat ? #personaloneinthewild

A post shared by Insta Repeat (@insta_repeat) on

(Forrás: Dazed)