Alice Glass két év után egy elektropop-himnusszal jött ki és mindjárt egy videót is forgatott hozzá

Hering András
2017.08.10., 21:57

Amikor Alice Glass 2014 októberében egy év csend után váratlanul kiszállt a Crystal Castles-ből, kevesen gondolták, hogy Ethan Kath, a duó másik fele egyedül is tovább viszi a nevet. Szerencsére az énekesnő is igyekszik vinni a sajátját, mindjárt itt is van új videós dala, a Without Love.

A zseniális dalszerző-producer Ethan Kath zenei projektje 2008-ban robbant be a köztudatba, az Alice Glass énekesnővel kiegészült Crystal Castles bemutatkozó lemeze fel is került az NME „Az évtized legjobb lemezei” 100-as listájának első felébe. A két évvel későbbi folytatás – rajta a Robert Smith-szel közös Not In Love – a kritikusok kedvence volt, ahogy a 2012-es harmadik lemez is nagyot tarolt. Az élőben is elsöprő energiájú Crystal Castles-ből 2014 októberében vált ki Alice Glass, de a producer-dalszerző Ethan továbbvitte a projektet: a vadiúj énekesnővel rögzített Frail még 2015-ben debütált, majd rá egy évre a Sziget Fesztiválon is felléptek az új lemez jó néhány dalával.

Eközben Alice Glass is megtörte az eddigi csendet, és megosztotta élete első önálló felvételét, a STILLBIRTH című dal a Jupiter Keyes-szel közösen írt dal minden bevételét (beleértve főként a digitális eladásokat) a családon belüli erőszak, a szexuális zaklatás és a vérfertőzés áldozatául esett rászorulók részére ajánlották fel.

A kanadai énekesnő két éve nem sok hírt adott magától, most viszont új dallal jelentkezett, ráadásul mindjárt egy videót is forgattak hozzá Floria Sigismondi rendezésében. A Loma Vista kiadónál megjelenő dal egyébként egy igazi elektropop-fegyver, amiben Glass hangja ráadásul tisztább, mint valaha.

Címkék: , , , ,

/ Követem a magazint!