A BBC szerint a norvég popszenzáció, Sigrid a jövő hangja

Varju Kitti
2018.01.12., 17:07

Minden év vége előtt a BBC összeállít egy listát olyan előadókkal, akikre érdemes lesz odafigyelni a jövőben. A BBC Sound of… felsorolásai eddig is elég jó érzékkel jósolták meg, kik fognak befutni később, úgyhogy akár már most elhihetjük, hogy az aktuális szelekciójuk győztesétől, a norvég Sigridtől lesz hangos a zenevilág.

Ma hirdették ki a BBC Sound of 2018 címének győztesét, aki tizenöt kortársát maga mögé utasítva végül az aktuális norvég popsztár, Sigrid lett. A 21 éves énekesnő az egyik legfiatalabb előadó, aki valaha is elnyerte ezt az elismerést – csak Adele előzi meg, aki 19 éves volt 2008-ban, amikor a jövő reménységének kiáltották ki a szakmabeliek.

Sigrid Solbakk Raabe a norvég Ålesundból származik, karrierjét pedig a 2013-as debütáló dala, a Sun indította be hazájában. Három évvel később az Island Records szerződtette, az általuk kiadott Don’t Kill My Vibe EP címadó száma pedig világszerte ismertté tette a fiatal énekesnőt. Már lehetőséget kapott a Glastonbury-n és a Reading Festivalon is, tavaly pedig Az Igazság Ligája filmzenéjére is felkerült egy Leonard Cohen-feldolgozással. Többek között Lorde, Robyn és Joni Mitchell inspirálja, mely hatásokat lendületes, fülbemászó popdalokban egyesíti. A BBC Radio 1 műsorvezetője, Annie Mac egyébként “szó szerint a tökéletes popsztárnak” tartja.

A BBC Sound of… listák 2003 óta hívják fel a figyelmet az azt követő év befutóira.Tavaly Ray BLK nyert, előtte pedig – sorban haladva – Jack Garratt, a Years & Years, Sam Smith, a Haim, Michael Kiwanuka, Jessie J, Ellie Goulding, Little Boots, Adele, Mika, Corinne Bailey Rae, a The Bravery, a Keane és 50 Cent került reflektorfénybe a BBC díja által. A győztesen felül minden évben felfedik az “épphogy lemaradókat” is, így valószínűleg sokat hallunk még az idei kiemelt helyezettekről is.

2. Rex Orange County

3. IAMDDB

4. Khalid

5. Pale Waves

(Forrás: BBC)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!