Zenés visszaszámlálás a Szegedi Ifjúsági Napokig

Hering András
2012.07.31., 12:50

Az Újszegedi Partfürdőn megrendezett fesztiválon idén komoly szerephez jutnak a fúvós hangszerek. A szervezők a Facebookon hozzák meg a jó hangulatot a SZIN-re.

A Tisza-parti mediterráneum legjobb bulijáig hátralévő három hetet a szervezők zenével segítenek rövidebbnek érezni: a SZIN Facebook-oldalán minden nap a fesztivál fellépőinek zenéi szólnak majd, érdemes tehát csatlakozni a közösséghez, és már most, együtt a zenés nyárzáróra hangolódni. Ebben segít majd a Parov Stelar Band, akik a fesztiválra vadonatúj, The Princess című korongjuk anyagával érkeznek. Az osztrák csapat koncertje garancia a táncos élményre, Max The Sax szaxofonszólóira reflexszerűen indul el az ember lába. De más fúvósok is garantálják a bulit: többek közt a fuvolás beatbox-úttörő Nathan „Flutebox” Lee, és az Irie Maffia is.

André Tannenberger, azaz ATB, a német lemezlovas a SZINezőkre szabja majd, milyen zenét játszik. Ehhez már órákkal a fellépése előtt elvegyül köztük, hogy érezze a hangulatukat, felvegye a ritmusukat, hogy aztán a lehető legjobban passzoló zenéket játssza nekik. A magyar zenei élet friss, és egyik legizgalmasabb szereplője, a többek közt Zagar- és Nemjuci-tagokból álló all star banda, a We Are Rockstars is fellép majd augusztus végén Szegeden. A Ligeti Gyuri vezette csapat legújabb klipje, amit a Lift Me Up-hoz forgattak, épp’ ma debütált. A SZIN-ig ennek a számnak a szövegét érdemes lesz megtanulni, hiszen együtt énekelni a zenekarral a Tisza partján, alighanem felejthetetlen élmény lesz.

Címkék: , ,

/ Követem a magazint!