Winter is coming – Mutatunk néhány érdekességet a Vastrónról, mielőtt érkezik a Trónok harca új évada!

Július 17-én, az amerikai premierrel egy időben az HBO GO-n is folytatódik az HBO nagy sikerű fantasy sorozata, a Trónok harca. A hétrészes hetedik évadban a sokszor emlegetett Tél megérkezett, és végre megindul a csata a Vastrónért és a Hét Királyságért. Amíg kiderül, hogy Daenerys, Havas Jon, Cersei vagy az Éjkirály foglalja-e el a trónt, addig mutatunk 7 érdekességet a Vastrónról.

1. A Vastrón méretei: 178,684 cm hosszú, 161,712 cm széles és 220,984 cm magas

2. Súlya: 136 kg

3. Forgatási okokból képtelenség volt szó szerint megvalósítani a könyvben leírt Vastrónt, mert olyan nagy méretű, hogy lehetetlen lenne bármilyen stúdióban felállítani, forgatni vele.

4. George R. R. Martin szerint az általa elképzelt Vastrón leginkább a londoni Szent Pál székesegyházban vagy a Westminster apátságában férne el igazán.

5. Gavin Jones kellékesnek és csapatának több mint 2 hónapba telt elkészíteni a trónt, amely több mint 150 db olvasztott kardból és fából épült.

6. A világon összesen 3 db hivatalos HBO-s Vastrón készült.

7. II. Erzsébet brit királynőnek egyszer felajánlották, hogy üljön a Vastrónba, de ő nem fogadta el, mert szó szerint tiltja egy törvény, hogy másik ország trónjába üljön (még akkor is, ha csak a fantasy sorozat kitalált trónjáról van szó).

Az Trónok harca 7. évada július 17-én hajnalban magyar feliratosan megtekinthető lesz az HBO-n és az HBO GO-n is.

(Forrás: HBO)

Ne maradj le a magazin legfrissebb írásairól!
Csatlakozz a phenom'enon magazin Facebook-oldalához!
szerző:

címkék: , , , , , , ,