Tavaszi szél francia kultúrkincseket áraszt a 7. Frankofón Filmnapokon

Csóka Ági
2017.02.27., 16:54

Március beköszöntével útjának indul az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Frankofón Filmnapok, melynek keretein belül egy teljes hónapon át élvezhetjük a francia nyelvű kultúra különböző termékeit.

Az elnevezés ugyanis némileg félrevezetőnek tűnhet, hiszen nem egyszerű filmfesztiválról, hanem egy összművészeti mustráról van szó, mely során a mozi szerelmesein kívül a színház, a zene és a képzőművészet kedvelői is ünnepelhetik a francia kultúrát.

A március 1-jén kezdődő rendezvény első tíz napjában premier előtti és vagy egyszeri és megismételhetetlen filmvetítések sora zajlik majd az Uránia, az Art+Cinema és a Francia Intézet falai között, ezt követően pedig az ország tizenegy nagyvárosában is sor kerül majd vetítésekre. A filmes blokkot követően (melyben ismert és kevésbé ismert színészek és rendezők, pár évvel ezelőtti alkotások és egészen friss művek is akadnak majd) pedig egész márciusban lesznek még a fesztiválhoz kapcsolódó zenés és művészeti események, melyekből mindenképp érdemes kimazsolázni a legizgalmasabbnak tűnő programokat.

Érdemes végigböngészni a teljes kínálatot, de itt egy pár javaslat kommentár nélkül, hogy mire érdemes különösen odafigyelni a Frankofón Filmnapok és Fesztivál felhozatalából.

FILMEK

Baden Baden (2015)

Laurence Anyways (2012)

17 évesen (2016)

Eközben Párizsban (2016)

+1: A filmes szekció zárásaként március 10-én az Art+ Cinemában hajnal 4-ig lehet nézni a rövid- és hosszabb filmeket, esemény itt.

NEMFILMEK (ZENE)

Alois Yang (kísérleti zene)
Francia Intézet, március 30.

OZMA (jazz, világzene)
Francia Intézet március 19.

Dyed Soundorom (elektronika)
Corvin Club, március 4.

Ez persze csak néhány szemelvény az óriási kínálatból, a részletes programot az összes filmmel, zenés, színházi és művészeti programmal itt találjátok, ez pedig a rendezvény Facebook-eseménye. Bon courage!

Címkék: , , , , , , ,

/ Követem a magazint!