Új rovatunkban, a PhenoM’ealben zenészeket kérünk fel arra, hogy osszák meg velünk kulináris titkaikat, mutassák meg gasztronómiai receptjeiket. Az első fogást Ligeti Gyurinak, a Žagar és a We Are Rockstars énekesének köszönhetjük, aki egy gyorsan összedobható, remek tésztaféleség receptjét mutatta meg nekünk.
Az elkészítés módját a londoni olasz kávéboltos főnökömtől kaptam. Elég jól főzött… A cél az volt, hogy az ebédszünetben a lehető leggyorsabban elkészítsünk valami egyszerű, de főtt ételt.
Fokhagymás, csípős, olívaolajos tészta (Aglio olio peperoncino)
Hozzávalók:
– spagettitészta
– olívaolaj
– pár darab olívabogyó
– piros erőspaprikaszósz (időmilliomosoknak friss erőspaprika nagyon apróra vágva)
– fokhagymapor (ínyenceknek fokhagymapréssel összenyomott friss fokhagyma)
– só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, ügyelve arra, hogy sót és kis olívaolajat is használjunk már a vízben főzéshez is, hogy ne legyen íztelen, és ne ragadjon össze a kissé gyengébb minőségű tészta sem. Eközben az – ízles szerinti mennyiségű – olívaolajat összekeverjük a fokhagymával és az erőspaprikával. Nem kell sajnálni az olívaolajat, de azért ne tocsogjon a végén. Egy csomag tésztához 1-1,5 dl elég. Én imádom a fokhagymát, úgyhogy 2-3 gerezdet használok (vagy jó sok port), és paprikaszósznak Erős Pistát használok, kb. egy evőkanálnyit. A kifőtt tésztáról leöntjük a vizet, majd ráöntjük a keveréket, és jól összekeverjük. Van, aki kis parmezánnal is megszórja, de az igazi recept az sajt nélküli, viszont jól mutatnak a kis olívakarikák a tetején.
Jó étvágyat!
A finom ebédhez pedig jöhet egy kis zene is! A Let It Beat c. albumával Fonogram-jelölést is begyűjtő We Are Rockstars egyik legismertebb slágerét, a Lift Me Upot ajánljuk felvezetésként:
A folytatásban pedig merüljünk el a Žagar egyik remek szerzeményének, a Never The Same-nek dallamaiban:
Linkek:
– We Are Rockstars
– Žagar
Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.