Moderálási elvek

A moderátorok alapvető feladata biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét, ennek érdekében törlik a phenomenon.hu oldalon közzétett hozzászólások közül azokat, amelyek:
– tartalma jogszabályba, vagy jelen etikai szabályzatba ütköznek
– amelyek a moderálási alapelvek pontjaival ellenkeznek
A moderátorok figyelmét elkerülhetik egyes, a szabályzatba ütköző hozzászólások, ezért kérjük, ha egy felhasználónk ilyen bejegyzésre bukkan, jelezze azt.
A moderátori tevékenységgel kapcsolatban a daniel@phenomenon.hu email címen lehet panasszal vagy javaslattal élni, a moderátori tevékenységet sérelmező, ezáltal az adott cikknél offtopic hozzászólásnak minősülő megjegyzéseket a moderátorok minden esetben törlik.
A moderátorok minden előzetes figyelmeztetés nélkül törlik a hozzászólásokat:
– ha azok mások személyiségi jogait súlyosan sértik
– ha azok alpári, becsmérlő, becsületsértő, gyűlöletkeltő, gyűlölködő, fenyegető, uszító üzenetet hordoznak
– ha azok bármely más regisztrált felhasználó személyes adatait (valós név, lakhely, munkahely, telefonszám, email cím), stb. közzéteszik
– ha azok a jó ízlést sértő linkeket, képeket, kifejezéseket tartalmaznak, vagy ha ezek a linkek, képek jogsértőek (jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz)
– ha azok egy más regisztrált felhasználó ellen irányuló személyeskedést, velük szemben alpári módon kinyilvánított véleményt, sértést tartalmaznak
– ha azok témarombolóak, technikai vagy tartalmi értelemben
– ha azok már törölt hozzászólást ismételten megjelenítenek
A moderátorok a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják.
A moderátorok megvonják a hozzászólási lehetőséget attól a felhasználótól, aki a fenti tiltások, s az ezekből fakadó szankciók ellenére továbbra is megsértik a moderálási alapelveket.
A Tartalomszolgáltatási Kódex moderálási alapelvek fejezete alapján.

phenom‘enon team