Kinek a rózsa, kinek a fű – ezek a kendercsokrok most elég nagyot mennek

Kinek a rózsa, kinek a fű – ezek a kendercsokrok most elég nagyot mennek

Apocynum cannabinum. Crotalaria juncea. Cannabis indica. Vagy hívhatjuk akár indián kendernek is, ahogy 1909-ben William “Bull” Lowell is nevezte a farmján termesztett növényt.

 
 

A dél-kaliforniai farmer azt az elvet vallotta, hogy az embernek joga van élvezni termését és annak minden előnyét és ezzel a hozzáállással sikerült is egy szépen termő kender ültetvényt felnevelnie. Erre azonban felfigyelt egy bizonyos Henry J. Finger, aki szerint a kendert pöfékelők társasága rossz emberekből áll, és ez nem mehet így tovább, mert veszélyt jelentenek a közösségre. Hát persze. Gyorsan el is fogadtatta az 1913-as Poison Act-et, ami miatt Lowell-nek fel kellett volna hagynia a kender termesztéssel, mivel az hirtelen törvényellenessé vált. Csakhogy ő makacsul ragaszkodott szeretett növényeihez és esze ágában sem volt feladni a farmját. Végül a börtönben végezte.

Ma pedig a nyugati parti termesztők, a Lowell Herb Co. előtte tiszteleg a saját, organikusan termesztett, vegyszermentes kender farmjával. Ezek a kaliforniai farmerek a terményük örömszerzési faktorának minden módját szeretnék kihasználni, csakúgy, mint annak idején William “Bull” Lowell. Így a kenderhez szedtek még egy kis vadvirágot, eukaliptuszt és új szintre emelve a virágkötészetet előálltak a “Purple Princess” csokorral. Ez pedig nemcsak hogy tökéletes Valentin-napra, anyák napjára, esküvőre, születésnapra, évfordulókra, hanem nagyot robbanó dope AF, azaz egyszerre beteg és kedves is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ne maradj le a magazin legfrissebb írásairól!
Csatlakozz a phenom'enon magazin Facebook-oldalához!

címkék: , , , , , , , ,