Évzáró Belga-zúzda az Akvárium Klubban

Phenom'enon
2016.11.3., 22:19

Tavaly új albummal jelentkezett a Bëlga, melynek címe nemes egyszerűséggel Disco! lett, amely afféle témamegjelölő jelleggel vetítette előre a rajta található dalok hangzását, hangulatát. Még mindig őrület, amit művelnek, december 29-én pedig élőben is meg lehet mindezt nézni, hiszen egy évzáró giga show-val tarolják le az Akvárium Klub színpadát.

belga_02_brindza_csaba

fotó: Brindza Csaba

A diszkólemez előfutára az Egyszer fent című dal, amelyhez videoklip is készült. Mind a dalban, mind a klipben feltűnik a legendás polihisztor, Wahorn András, aki jól ismert szaxofonjátéka mellett a hangját is hallatja a dalban. A videó képi világa, a vágások, a dal szövegéhez illeszkedve az „egyszer fent, egyszer lent” frazémát járják körül. Természetesen a lemez hangulatát, címét reprezentáló diszkógömb a videóban is meghatározó motívum.

A banda a forgatás utolsó fázisában a közösségi média segítségével „adott fel hirdetést” női rajongóit megcímezve, hogy szerepeljenek a klipben. Az akció nagyszerűen sikerült: a közel száz jelentkezőből harmincat választottak ki a srácok. Hogy mely jeleneteknél volt szükség a hölgyekre? A kattintás után kiderül.

Bëlga
december 29. Akvárium Klub – NagyHall

Jegyek
Facebook-esemény

Címkék: , , , , , , , ,

/ Követem a magazint!