A Gucci szemüvegén keresztül mutatja be itthon töltött gyerekkorát a magyar származású fotós

Garbacz Attila
2017.02.24., 17:28

A fiatal fotós gyerekkorának egy részét Magyarországon töltötte, most a Gucci 2017-es tavaszi/nyári szemüveg kollekciójának kampányában visz el minket nagymamája szobájába, a Gellért fürdőbe, vagy a magyar vidékre.

Petra Collins sikeres fotós, jelenleg New Yorkban él, ám úgy tűnik ő tényleg nem felejtette el, hogy honnan jött. A Gucci számára készített kisfilmben ugyanis visszatér a gyökereihez, és saját szemüvegén keresztül mutat be néhány emléket a Magyarországon töltött gyerekkorából.

A videóban magyar beszédet is hallhatunk, ahogy a kislány tv-t néz nagymamája szobájában. Később a varázsszemüveget felvéve elvisz minket a szőlőskertek közé, illetve a Gellért fürdőbe is.

Collins nyilatkozatai szerint még mindig Budapestet tekinti az igazi otthonának, a magyar kultúra és népművészet motívumai pedig nagy inspirációt jelentenek neki. A kisfilm hátteréhez is azok a magyar népmesék adták az ötletet, amiket gyerekkorában nézett.

A fotós egyébként gyakran jár haza, tavaly például unokatestvéreit, Palkót és Rozsát fotózta az A Magazin számára. Magyarországi utazásairól pedig dokumentumfilmet is forgatott, amiben hallhatjuk itthon élő családját magyarul beszélni, vagy lángost enni a Balaton partján.

/ Követem a magazint!